Vertrouwenspersoon

Mijn naam is Evelyn Moddejonge, woon samen met mijn vriend en ben moeder van een zoon en 2 dochters, alle drie volwassen. Ik ben 22 jaar werkzaam geweest als pedagogisch medewerker op de kinderafdeling van het MST. Momenteel werk ik als WLZ consulent bij Menzis. Vanaf eind 2021 ben ik lid van de tennisvereniging Het Wooldrik.

Mijn werk als vertrouwenspersoon geeft me energie omdat ik graag mensen, motiveer en verbind. Met een avontuurlijke blik en een oprechte houding draag ik graag bij aan het sportplezier van anderen.

Ik ben de vertrouwenspersoon bij onze tennisvereniging. Ik kan op vertrouwelijke wijze klachten in ontvangst nemen en hiervan melding maken aan het bestuur. De Vertrouwenspersoon is niet per definitie degene die de klacht oplost maar zorgdraagt dat de klacht op juiste wijze binnen het bestuur opgepakt wordt dan wel de intermediair is voor KNLTB of NOC*NSF.

Wat is de functie van een Vertrouwenspersoon?

De functie van een vertrouwenspersoon in de sport is om een veilige en vertrouwelijke omgeving te bieden waarin sporters, coaches, stafleden en andere betrokkenen binnen de sportwereld hun zorgen, problemen, vragen en emotionele uitdagingen kunnen bespreken. Een vertrouwenspersoon fungeert als iemand die neutraal is en geen direct belang heeft bij de situatie, wat sporters en anderen kan helpen om openlijk te praten over zaken die ze mogelijk niet met anderen willen delen.

De belangrijkste functies van een vertrouwenspersoon van TV Het Wooldrik:

Vertrouwelijkheid: Een vertrouwenspersoon biedt een vertrouwelijke omgeving waarin individuen vrij kunnen spreken zonder angst voor oordelen, kritiek of represailles. Dit is essentieel om gevoelige kwesties te kunnen bespreken.

Emotionele steun: Sporters en andere betrokkenen kunnen te maken krijgen met verschillende uitdagingen, zoals prestatiedruk, blessures, conflicten of persoonlijke problemen. Een vertrouwenspersoon biedt emotionele steun en luisterend oor om hen te helpen omgaan met deze uitdagingen.

Advies en begeleiding: Hoewel een vertrouwenspersoon geen professionele therapeut is, kunnen ze toch advies en begeleiding bieden bij het omgaan met problemen en het nemen van beslissingen. Ze kunnen individuen doorverwijzen naar relevante professionals indien nodig.

Conflictoplossing: In een sportomgeving kunnen er conflicten ontstaan tussen sporters, coaches, stafleden en anderen. Een vertrouwenspersoon kan helpen bij het aanpakken en adviseren van deze conflicten.

Melding en preventie van misstanden: Als individuen te maken krijgen met misstanden zoals pesten, intimidatie, discriminatie of fysiek misbruik, kan een vertrouwenspersoon fungeren als een veilige haven waarin deze kwesties kunnen worden gemeld. Ze kunnen ook bijdragen aan preventie-inspanningen binnen de sportomgeving.

Een veilige sportomgeving begint bij onszelf en we vragen iedereen om daaraan mee te werken. Het mooiste is natuurlijk als je zelf of samen met een lid of teamgenoot het probleem kunt oplossen, maar wat als dat niet zo is? Je weet niet wat je eraan zou kunnen doen? Blijf er niet mee rondlopen, praat er (in vertrouwen) over en schakel de vertrouwenspersoon van tennisvereniging Het Wooldrik in.

Ik wil de Vertrouwenspersoon inschakelen, hoe werkt het?

  • Neem contact op met Evelyn Moddejonge, dit kan telefonisch: 06-10027187, of per mail: vertrouwenspersoon@tvhetwooldrik.nl
  • We maken zo snel mogelijk een afspraak.
  • Luisterend naar je verhaal, gaan we samen bekijken wat voor jou de beste weg naar een oplossing is.

Alle gesprekken met een vertrouwenspersoon zijn vanzelfsprekend vertrouwelijk. De vertrouwenspersoon zal alle meldingen, anoniem, rapporteren aan het bestuur dat verantwoordelijk is voor de hele vereniging.

Voor hulp kan je je ook wenden tot de Vertrouwenspersonen van de KNLTB en Centrum Veilige Sport Nederland (CVSN) of Slachtofferhulp. Meldingen gerelateerd aan seksuele intimidatie en doping doe je bij het Instituut voor de Sportrechtspraak. Overige zaken meld je bij het bestuur van de vereniging of bij de KNLTB.